Otkrivanje pola deteta
05.06
2023
Otkrivanje pola deteta

Roditelji su često izuzetno znatiželjni i nestrpljivi da saznaju pol svoje bebe tokom trudnoće. Većina roditelja želu da što je pre moguće utvrde da li im stiže dečak ili devojčica kako bi mogli da započnu planiranje i pripreme za dolazak deteta.

Saznanje o polu bebe omogućava im da se emotivno povežu sa svojim detetom i da kreiraju posebnu vezu već tokom trudnoće. Međutim, isto tako postoje roditelji koji izaberu da ne saznaju pol deteta do kraja trudnoće, što im donosi iznenađenje i dodatnu uzbuđenost tokom porođaja. Svako ima svoje razloge za svoj izbor i to je lična odluka koja treba biti poštovana. Otkrivanje pola deteta omogućava roditeljima da se na vreme pripreme za dolazak bebe. Mogu planirati kupovinu neophodnih stvari kao što su odeća, krevetac, kolica i ostala oprema, takođe se ovim saznanjem olakšava proces kupovine i uređenja bebine sobe.

NIPTiva test pouzdano otkriva i pol deteta!

Postoji 3 načina da saznate pol bebe i to su:

  • Neinvazivni prenatalni testovi

  • Ultrazvučni pregled

  • Invazivne metode poput CVS-a i amniocenteze

Prenatalni testovi, posebno neinvazivni prenatalni testovi (NIPT) poput NIPTiva testova su jedan od načina da se sazna pol deteta bez ultrazvuka. NIPT je genetski test koji se obavlja na uzorku majčine krvi i analizira fragmente DNK deteta koji se nalaze u krvi majke. Ovi testovi mogu odrediti pol bebe s visokom sigurnošću već od 10. nedelje trudnoće.

Prednost neinvazivnih prenatalnih testova je što su bezbedni za majku i bebu, jer se uzorak krvi uzima jednostavno iz majčine vene, bez potrebe za invazivnim postupcima kao što su CVS (horionska biopsija) ili amniocenteza. Ovi invazivni postupci, iako retko, nose određeni rizik od komplikacija kao što su infekcija ili pobačaj.

Ultrazvučni pregled je takođe čest način da se utvrdi pol bebe. Obično se može videti pol deteta na ultrazvuku između 16. i 20. gestacijske nedelje, ali to može zavisiti od mnogih faktora, uključujući poziciju bebe i kvalitet ultrazvučnog aparata. Važno je da se pregled obavi iskusnim stručnjakom koji može tačno identifikovati pol deteta.

 

NIPTiva test bez rizika za mamu i bebu

NIPT (Non-Invasive Prenatal Testing) je revolucionarna metoda prenatalnog testiranja koja pruža sveobuhvatan uvid u genetske i razvojne poremećaje bebe, kao i mogućnost otkrivanja pola deteta u ranim fazama trudnoće. Ovaj neinvazivni test se izvodi uzimanjem malog uzorka krvi buduće majke, koji se šalje u laboratoriju na analizu. Preciznost NIPT-a je izuzetno visoka, sa stopom tačnosti od 99,9%.

Jedna od ključnih prednosti NIPT-a je mogućnost otkrivanja genetskih anomalija kod bebe. Test može identifikovati eventualne abnormalnosti u broju i strukturi bebinog hromozoma, što je od izuzetne važnosti za roditelje. Otkrivanje ovih poremećaja omogućava ranu intervenciju i bolje planiranje nege i tretmana za bebu od samog početka trudnoće.

Odlučite se za NIPTiva testove čija popularnost među budućim roditeljima stalno raste. Mogućnost otkrivanja genetskih i razvojnih poremećaja pruža roditeljima priliku da se bolje pripreme za dolazak svoje bebe, kako emocionalno, tako i medicinski. Sa NIPTiva testiranjem budući roditelji mogu dobiti dragocene informacije o zdravlju svog deteta ranije u trudnoći, što im omogućava da se pravovremeno konsultuju sa lekarima i donesu racionalno odluke za dobrobit svog deteta.

Ovaj test donosi nove nivoe sigurnosti, pouzdanosti i ranog saznanja za buduće roditelje, omogućavajući im da se bolje pripreme za dolazak svoje bebe i obezbede joj najbolju moguću negu od samog početka trudnoće.

 

#otkrivanje_pola_deteta #prenatalni_test #niptiva #niptiva_prenatalni_test #trudnoca

Uradite prenatalni test već danas

Naručite